Son yazımdan bu yana nerdeyse altı ay geçmiş 🙂 Geç olsun güç olmasın diyerek, bir yerden artık başlamanın vakti geldi diye düşünüyorum. Peki nereden başlayalım? Bunun için öncelikle en son hangi konulara değinmiştik isterseniz onlar bir göz atalım.
Son yazılarımda ağırlıklı olarak uEngine4 ve ona ilişkin kullanmaya başladığımız yeni teknolojilere değinmiştik. Önce genel bir refaktör çalışması yapmış, cmake betiklerini güncellemiş sonra da github actions ile sürekli entegrasyon kabiliyetini kazandırmıştık.
Peki 2025’te ne yapmayı planlıyorum?
Açıkçası öncelikle, paylaşımlarıma daha fazla vakit ayırmaya ve kısa da olsa belirli aralıklara paylaşımlar yapmaya çalışacağım. Bu bağlamda belki içeriği biraz daha kısa tutup ama daha sık paylaşım yapıyor olabilirim. En önemli konu bu 🙂
Bu sene de uEngine4’e yönelik çalışmalara devam etmek istiyorum, özellikle uEngine’i kullanarak çeşitli konulara yönelik uygulamalı örnekler hazırlamayı düşünüyorum (modern c++ ile tasarım kalıpları, coğrafi bilgi sistemlerine yönelik örnek uygulamalar, vb.) Bununla birlikte, motora yeni kabiliyetleri de birlikte ekliyor olacağız.
uEngine yanında, yazılım kariyerinizde sizlere yardımcı olabilecek tavsiyeler ve iş yapış yaklaşımlarına da yer vermek istiyorum, belki yazılım mimarisine yönelik konulara da değinirim.
Yeni teknoloji, araç ve tabi ki C++’a yönelik konulara da kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah. Yapay zekayı, çetoyu (ChatGpt’den daha telafuzu daha kolay geliyor ne yalan söyleyeyim:) da bu anlamda nasıl kullanabileceğimize bakacağız.
Bu arada bir süredir, web teknolojilerine de bir şekilde girmiş bulundum 🙂 o maceramı da inşallah başka bir yazı ile paylaşırım.
Evet artık, silahları kuşanmanın vakti geldi, ne dersiniz 😉